HELSINKI - Nokia heeft deze week opnieuw een mobiele telefoon aan haar collectie toegevoegd, de Nokia 6085. Het bedrijf wil met deze telefoon nieuwe tecnologieën met een betaalbare prijs combineren.

Volgens een marktonderzoek van Nokia wil de moderne beller graag een mobiel met de nieuwste mogelijkheden, maar dan wel een die eenvoudig is te gebruiken. "De Nokia 6085 heeft alles in balans: een modern ontwerp, geen ingewikkelde menustructuur en bekende technologie voor een aantrekkelijke prijs", aldus Nokia woordvoerder John Barry in een persbericht.


Nokia: '...modern ontwerp, geen ingewikkelde menustructuur en bekende technologie voor een aantrekkelijke prijs...'

De telefoon beschikt over een digitale camera met videomogelijkheid en een ingebouwde audiospeler met FM-ontvanger. Het apparaatje heeft eveneens Macromedia Flash Player 2.0 en een XHTML browser om op internet te surfen.

Het mobieltje heeft een kleurendisplay van 262.000 kleuren en compatibel met Bluetooth. Ook is het geheugen uit te breiden met microSD. De 6085 zal, afhankelijk van de regio, beschikbaar zijn in de kleuren zandgoud, roze en zilver.


De telefoon zal in drie kleuren verschijnen

De Nokia 6085 komt in het laatste kwartaal van dit jaar uit voor een adviesprijs van 175 euro (exclusief belastingen).