LONDEN - Nintendo heeft vrijdag in Londen de nieuwe Wii spelcomputer gepresenteerd. Het bedrijf gaf een demonstratie van de console aan leden van de Europese media, waaronder NU.nl. De spelcomputer zal in Europa te koop zijn vanaf 8 december en gaat 249 euro kosten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

In de Londense evenementenhal ExCeL presenteerde Nintendo de spelconsole waar veel gamers met smart op wachten. De show werd geopend met een promotiefilmpje, met daarin mensen die fanatiek games spelen op de Wii. Opvallend was dat de hoofdrolspelers van het filmpje niet voldoen aan het typische gamerprofiel (mannen tussen de 15 en 25). Met tennissende oma's en vaders en dochters die samen spelen, wil Nintendo aantonen dat de Wii een spelcomputer is voor het hele gezin.

Dat is ook precies wat Laurent Fischer, Europese marketing director voor Nintendo, benadrukte in zijn speech. "Het videogame landschap is aan het veranderen, vooral dankzij de Nintendo DS. Je hoeft geen gamer te zijn om met de DS te spelen", aldus Fischer. Hij noemt het vooral een doorbraak dat spelers geen "ingewikkelde knopjes" meer hoeven in te drukken. "Spelers hoeven niet naar hun handen en de knoppen te kijken, maar kunnen alle aandacht richten op het scherm."

'Voor iedereen'

Deze trend heeft Nintendo door willen zetten met de Wii. Nintendo's directeur, Satoru Iwata, was uit Japan overgevlogen om zijn strategie uit te leggen. "We hebben de Wii ontwikkeld voor iedereen, niet alleen de gamer", aldus Satoru Iwata. "Toch zal voor de meest ervaren gamer spelen met de Wii een magische ervaring zijn."

Het publiek kreeg een voorproefje te zien van Wii Sports, een spel met vijf verschillende sporten. Zo speelde Satoru Iwata tegen de directeur van Nintendo's Europese divisie, Satoru Shibata, een spelletje boksen.

Tennis


V.l.n.r. presentatrice Gaby Logan, tennissers Greg Rusedski en Tim Henman, directeur Satoru Iwata en Laurent Fischer

Bij de presentatie van het tennisspel had Nintendo een bijzonder tweetal uitgenodigd. De Britse tennissers Tim Henman en Greg Rusedski namen het, na een echt potje tennis, op tegen directeur Iwata en Laurent Fischer. Ondanks de successen van de twee tennissers op het echte veld, moesten ze in Iwata en Fischer hun meerdere zien wat betreft het Wii tennisspel.


Rusedski en Henman verknocht aan de Wii

'Mii'

De karakters op de spelcomputer lijken nog aardig op de echte Henman en Rusedski. Dat kan vanwege een optie genaamd Mii. "Soms gaat het niet alleen over 'Wii' (ons), maar over 'Mii' (mij)", aldus directeur Satoru Iwata. Met Mii kun je de karakters waar je mee speelt, volledig naar eigen inzicht vormgeven.

Naast de Wii games is het ook mogelijk om oude spellen op de Wii te spelen. Met de optie Virtual Console zijn oude Nintendo-spellen te downloaden als Super Mario World voor de SNES, maar ook klassieke Sega-spellen.

Nintendo liet in de evenementenhal in de Britse hoofdstad ook een voorproefje zien van de andere mogelijkheden van de Wii. De spelcomputer begint met een menu van kanalen waar de gebruiker uit kan kiezen.

Internet

Naast games spelen beschikt de Wii-gebruiker ook over vele mogelijkheden. Zo heeft de Wii een fotoprogramma, een prikbord en kalender. Met de Wii is het ook mogelijk om op het internet te surfen. De console maakt daarvoor gebruik van Opera software. Verder heeft de console een weerkanaal en een nieuwskanaal.