LONDEN - Nintendo zal aanstaande vrijdag voor het eerst aan de Europese pers de nieuwe Wii laten zien. De Wii is Nintendo's nieuwste spelconsole, waar veel gamers reikhalzend naar uit kijken. Ook NU.nl zal bij dit evenement in de Britse hoofdstad Londen aanwezig zijn.

Het Wii evenement zal vrijdagmiddag plaatsvinden in een Londense evenementenhal. NU.nl zal ter plekke verslag doen van dit evenement.

Het meest bijzondere wat bekend is van de nieuwe spelcomputer is de controller. De nieuwe controller, die iets wegheeft van een traditionele afstandsbediening, werkt voornamelijk op sensoren. Als de controller op het scherm wordt gericht, reageert hij op elke beweging die wordt gemaakt.

Hierbij wordt gekeken naar diepte, positionering en richting. In de controller zit ook een speaker ingebouwd. Ook de bekende 'rumble', die de controller doet trillen, is aanwezig.

Nintendo maakte eerder dit jaar een lijst met Wii games bekend, waaronder Metroid Prime 3, Sponge Bob Square Pants, Cars, Zelda: Twilight Princess en Super Mario Galaxy.

250 dollar

Donderdag heeft Nintendo bekendgemaakt dat de Wii in de Verenigde Staten 250 dollar (184 euro) gaat kosten en vanaf 19 november in de Amerikaanse winkels ligt. Japanners moeten voor de console 25.000 yen neerleggen, rond de 150 euro. Ze moeten echter wel wat langer wachten: pas op 2 december verschijnt de Wii op de Japanse markt. Wat de prijs voor de Europese markt wordt, is nog niet bekendgemaakt.