TOKIO - Microsoft brengt begin november een goedkope versie van zijn spelcomputer Xbox 360 uit op de Japanse markt. Het Amerikaanse softwareconcern doet dit een week voordat rivaal Sony met de verkoop van zijn nieuwe Playstation 3 begint. Dat maakte Microsoft vrijdag bekend.

Het bedrijf gaat de Xbox 360 Core System voor omgerekend 200 euro verkopen in Japan. Deze versie heeft geen harde schijf en de controller zit met een draad vast aan de console. Het apparaat is al te koop in Europa en de Verenigde Staten.

De gewone Xbox 360 kost 269 euro in Japan. De nieuwe Playstation 3 gaat waarschijnlijk ongeveer 424 euro kosten. Nintendo komt later dit jaar met zijn nieuwe spelcomputer Wii, die in Japan ongeveer 169 euro moet gaan kosten.

Uitgesteld

De verkoop van de Xbox 360 loopt moeizaam in Japan. Sinds de introductie in december vorig jaar zijn er ongeveer 159.000 van verkocht. Sony verkocht al bijna een miljoen stuks van de Playstation 2 in de eerste drie dagen na de introductie in Japan in 2000. Sony zei woensdag nog dat de introductie van de Playstation 3 in Europa is uitgesteld van november naar maart volgend jaar.