AMSTERDAM – Met de V-Mate van Sandisk kunnen gebruikers video op een flashgeheugenkaart opnemen vanaf tv of dvd. Beelden kunnen zo op mobiele apparaten worden afgespeeld.

Geheugenspecialist Sandisk presenteerde het apparaat op de IFA-beurs in Duitsland. De opgenomen beelden kunnen onder meer op gsm’s, draagbare gameconsoles en videospelers worden bekeken. De gebruiker moet hiervoor de geheugenkaart in het mobiele apparaat stoppen.

Met de V-Mate kunnen gebruikers maximaal 3,5 uur aan video per GB (bitrate 544 kbps) opnemen. Ondersteund worden verschillende geheugenkaarten. Met een maximale opnameresolutie van 640 x 480 pixels kan de V-Mate tevens opnamebestanden genereren voor weergave op apparaten met een groter scherm zoals een tv-toestel of notebook waarop het apparaat is aangesloten.

Prijzen

De V-Mate wordt aangesloten op de analoge audio-/video-uitgang van bijvoorbeeld een dvd-speler, videorecorder en aan de analoge audio-/video-ingang van een tv-toestel. Met behulp van een afstandsbediening en grafische gebruikersinterface op het tv-scherm kan de gebruiker instellingen wijzigen, opnames maken en content benaderen.

De V-Mate (die 13 x 6,6 x 2 centimeter meet) is naar verwachting vanaf oktober leverbaar voor een adviesprijs van 130 dollar. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.