AMSTERDAM - In navolging van Sony, die deze week aankondigde zijn PlayStation 2 te voorzien van een roze jasje, gaat ook Nintendo op de roze toer. De Nintendo DS Lite zal namelijk in zuurstokroze verkrijgbaar zijn. De kleinere Gameboy Micro was er overigens al in het roze.

De Nintendo DS Lite werd in juni 2006 gelanceerd. Met succes, want inmiddels zijn er in Europa al meer dan 5 miljoen stuks verkocht. Voor mensen die zwart en wit niet leuk genoeg vinden is de nieuwe Nintendo DS Lite Pink de perfecte console om de grijze herfstdagen wat kleur te geven. In Japan was de DS Lite al in roze verkrijgbaar.

Vanaf 27 oktober zal het zuurstokroze apparaatje in de Europese winkels liggen. Geschat wordt dat de DS Lite Pink zo'n 149,95 euro gaat kosten.

PlayStation

PlayStation kondigde eerder deze week al aan zijn PS2 en PSP in het roze uit te brengen. De PlayStation2, op internet ook bekend onder de naam GayStation2, wordt verkocht met een roze controller en een eveneens roze memorycard.

Ook maakte de elektronicagigant bekend dat de prijs van de PS2 omlaag zal gaan. De spelcomputer kost nu nog 149,99 euro. Binnenkort zal dat 129,99 zijn.

Wii

Overigens heeft Nintendo ook wat meer informatie prijsgegeven over de nog uit te komen console Wii. De prijs en releasedatum zijn nog niet vrijgegeven, maar wel zijn twee nieuwe games bekendgemaakt: Mario Strikers Charged en Battalion Wars 2.