AMSTERDAM - Sinds het Zune project enkele weken geleden officieel bekend gemaakt is, komen langzamerhand steeds meer gegevens over de Zune naar buiten. Zune wordt ontwikkeld door Microsoft, het bedrijf ziet het als de concurrent voor de succesvolle iPod van Apple.

Op internet gonst het van speculaties over de Zune nadat een zogenaamde betrouwbare bron iets heeft gelekt over de mediaspeler.

Beeldscherm

De speler zou een geheugen van dertig of zestig gigabyte krijgen. Daarnaast zou de Zune een beeldscherm hebben dat vijftig procent groter is dan dat van de video iPod. Verder heeft de speler een FM tuner en verschijnt hij in verschillende kleuren. Als de mediaspeler op de markt komt zullen er direct dertien verschillende accessoires leverbaar zijn. Aldus de bron.

Data

Over data wordt ook het een en ander geschreven. Interessant is dat Microsoft in augustus meer informatie bekend zou maken. En dat de speler op 14 november gelanceerd zou worden. Het is echter afwachten hoe betrouwbaar deze 'betrouwbare bron' is.