AMSTERDAM - Flash memory kaart fabrikant SanDisk en internetcommunicatiebedrijf Skype hebben de handen ineen geslagen. Met de nieuwste USB-stick van SanDisk kan nu direct met Skype gebeld worden, zonder software te downloaden.


De 1GB Cruzer Titanium is verkrijgbaar voor 49 euro

De software van Skype is al geïnstalleerd op de stick, zodat deze handeling op pc's (met de goede driver) niet meer uitgevoerd hoeft te worden. Dit heeft als resultaat dat je overal snel kunt bellen, mits er een pc is en je de stick bij je hebt.

Persoonlijke gegevens

Een voordeel van dit systeem is dat er geen persoonlijke gegevens van je Skype-account achterblijft op de computer die gebruikt is. Deze gegevens blijven achter op de stick.

U3-technologie


De 4GB Cruzer Micro heeft een adviesprijs van 150 euro

De Skype-functie is mogelijk door zogenaamde U3-technologie. Deze zorgt er voor dat een lokale omgeving op de stick aanwezig is voor toepassingen die rechtstreeks zijn te laden vanaf de stick. Niet alleen Skype werkt hierdoor, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om anti-virus-programma's of wachtwoordbescherming. Deze techniek werkt alleen met Windows 2000 of Windows XP.

Geheugen

De USB-sticks zijn in verschillende grootte en prijs verkrijgbaar. De verschillen gaan van 512 megabyte tot vier gigabyte, en de prijs varieert respectievelijk van 23 tot 150 euro (exclusief BTW).

Skype is een groot internetcommunicatiesysteem, waarmee gebruikers kunnen bellen (stem en video) en chatten met andere mensen die ook Skype software op hun computer hebben geïnstalleerd.