AMSTERDAM - Het Aziatische camerabedrijf Sanyo heeft twee nieuwe digitale camera's uitgebracht. Het gaat om vrij standaard apparaten, maar ze hebben beide wel 7.1 megapixels.

Het gaat om de Sanyo VPC-S7 en de VPC-E7.

Beeldscherm


Deze Sanyo camera heeft een 2.5 inch beeldscherm

De VPC-S7 heeft dus 7.1 CCD megapixels en drie maal optische zoom. De resultaten van het fotograferen zijn te zien op een 2.5 inch (ongeveer 6,4 centimeter) LCD beeldscherm.

Film

De camera ondersteunt de volgende mediaformaten; JPG, WAV en Quiktime. Filmbeelden worden opgenomen als VGA videobeelden op een (maximale) resolutie van 640x480 pixels.

Geheugen

De sluitersnelheid van de VPC-S7 is een halve seconde. Elke seconde kunnen twee foto's gemaakt worden. De camera heeft 23 megabyte intern geheugen. Verder is er een mogelijkheid om een geheugenkaarten tot vier gigabyte aan te sluiten.

De camera kan op de computer aangesloten worden met een USB 2.0 high-speed poort. De accu bestaat uit twee AA alkaline batterijen en er kan een DC adapter aangesloten worden. De afmetingen van het apparaat zijn 9,2 x 6,0 x 2,2 centimeter, het gewicht is 166 gram (inclusief batterijen).

Verschil


De VPC-E7 heeft een accu en oplader

De twee camera's lijken erg op elkaar. De VPC-E7 verschilt echter in rode ogen reductie en accu. In plaats van AA batterijen, maakt deze camera gebruik van Lithium-ion batterijen, dat zijn oplaadbare batterijen. Een oplader wordt bij de camera geleverd.

Ook is er een klein verschil in afmeting en gewicht. De VPC-E7 heeft de volgende afmetingen; 9.1 x 5,6 x 2,2 centimeter en weegt 132 gram (inclusief batterijen).