AMSTERDAM - Creative heeft een trendy MP3-speler op de markt gebracht. Het apparaat onderscheidt zich naast zijn uiterlijk door de grootte en het gewicht.

De ZEN V Plus heeft een full-color display van 1,5 inch (bijna 4 centimeter) met een 128x128 resolutie. De speler kan foto's tonen en video's afspelen. Daarnaast bezit de Creative een FM radio. De muziek kan aangepast worden via een equalizer.

Downloaden


De Zen V is in verschillende kleuren verkrijgbaar

Met gebruik van een kabel kan muziek in één stap van je cd-speler of computer naar de ZEN V Plus geladen worden. Downloaden via online muziek winkels kan ook rechtstreeks met de speler. Het apparaat bezit een USB 1.1/2.0 Full speed aansluiting.

Ook bezit de MP3-speler een organizer. Deze kan gesynchroniseerd worden met Microsoft Outlook.

Navigatie

De navigatie gebeurt met een joystick, hiermee kun alle menu's bediend worden. Ook de voice-recorder die in de speler geïntegreerd is begint met opnemen met één druk op de joystick.

Afmetingen

Het geheugen van de speler kan variëren van 1 tot 4 gigabyte. De accu doet het ongeveer vijftien uur als de speler constant muziek speelt. De afmetingen van het apparaat zijn 4,4 x 6,8 x 1,6 centimeter en weegt 43,5 gram. Dit is kleiner en lichter dan de normale iPod, voor de Nano en shuffle geldt dit niet.

Accessoires


Met de armband accessoire is het makkelijk om muziek te beluisteren tijdens het sporten

Creative wil de speler goed in de markt zetten door genoeg accessoires op de markt te brengen. Zo zal er een dockingluidsprekersysteem komen. Ook een armband waarop de speler makkelijk meegenomen kan worden tijdens het sporten. Daarnaast brengt het bedrijf verschillende skins en hoezen uit.

De ZEN V Plus is beschikbaar vanaf augustus.