AMSTERDAM - Met de introductie en verkrijgbaarheid van 's werelds eerste 10 Megapixel zoomcamera laat Casio direct zien dat zij alle intentie hebben om marktaandeel te veroveren. De Casio Exilim EX Z1000 is uitgerust met een 1/1.8 inch CCD beeldsensor en een 3x optische zoom. Daarnaast is de Casio EX Z1000 voorzien van allerlei technische innovaties, zowel op het gebied van software als hardware.

Zo is de Casio Exilim EX Z1000 digitale camera uitgerust met een 2.8 inch brede display, 's werelds eerste 2.8 inch wide monitor.

Snelheid


De camera maakt in een seconde zijn eerste opname

Opvallend is de snelheid waarmee de Casio Exilim EX Z1000 opstart; slechts een ruime seconde heeft de camera nodig om de eerste opname te kunnen maken. Let wel, in deze tijd is de flitser opgeladen, is de optische zoomlens gepositioneerd en de monitor opgestart. De Casio EX Z1000 boet niet in qua snelheid. De ontspanknop voelt erg prettig aan, een fijn en duidelijk drukpunt. Met een ontspanvertraging van slechts 0,002 seconde mag het duidelijk zijn dat het woord vertraging geschrapt mag worden.

Groothoek

De Casio Exilim EX Z1000 is uitgerust met een 3x optische zoom met een brandpunt van 38 - 114mm (equivalent van een 35mm camera). Jammer dat Casio niet de mogelijkheid heeft benut de camera uit te rusten met meer groothoek of in ieder geval meer tele. Een 3x optische zoom is een beetje magertjes aan het worden voor een dergelijke camera.

Het objectief heeft vrijwel geen last van chromatische aberratie. Zowel in groothoek als in tele laat de lens slechts af en toe kleurranden zien, heel netjes. De afwijking in groothoek is licht aanwezig, maar niet meer dan dat wij over het algemeen zien bij een dergelijk brandpunt. Bij licht inzoomen lost de afwijking vrijwel geheel op.

Uniek

De Casio Exilim EX Z1000 digitale camera heeft een unieke eigenschap met betrekking tot continue opnamen. De zogenaamde Flash continu opname maakt het mogelijk 3 flitsopnamen binnen een seconde achter elkaar te maken. De Casio EX Z1000 heeft daarna circa 4,5 seconden nodig om de flitser weer volledig op te laden, een uitstekende prestatie.

Geheugen

Standaard heeft de Casio EX Z1000 een intern geheugen van slechts 8MB; de noodzaak voor een extra Secure Digital geheugenkaart is dan ook hooglijk aanwezig. De hoge resolutie van 10 Megapixels, ingesteld in de laagste compressie, zorgt ervoor dat je met gebruik van het interne geheugen een enkele opname kunt opslaan. Een 10 Megapixels, Fijn compressie en JPEG formaat beslaat namelijk 4,2 MB. De Casio EX Z1000 camera kent verschillende continu opname instellingen. De Casio Exilim EX Z1000 verwerkt de hoge resolutie opnames snel en zonder haperen.

De camera heeft veel innovatieve functies in huis, is energiezuinig, laat een prima beeldkwaliteit zien en is verpakt in een hoogwaardige roestvrijstalen behuizing. Wie op zoek is naar een digitale camera en open staat voor allerlei handige en creatieve functionaliteiten doet er goed aan de Casio Exilim EX Z1000 van dichtbij te bekijken. Naast de zilveren uitvoering zal er binnenkort ook een zwarte behuizing verkrijgbaar zijn.

Kijk voor de volledige Casio Exilim EX Z1000 test op LetsGoDigital

Voordelen:

 • Aluminium en solide behuizing
 • Goede beeldkwaliteit
 • Prima automatische witbalans
 • Gebruiksvriendelijk
 • Zeer uitgebreide functionaliteit
 • Goede kleurweergave
 • 2.8 inch monitor
 • Snelle reactietijd
 • Energiezuinig
 • Nadelen:

 • Slechts 8MB intern geheugen
 • Vanaf 400 ISO zichtbare ruis
 • Geen optische beeldstabilisator