TOKIO - Vrouwen zijn hot. En dan niet alleen letterlijk, maar vooral als doelgroep. Fujifilm heeft dinsdag een nieuwe camera gepresenteerd in de Finepix-serie als "ideale accessoire voor in je handtas". De Finepix Z3 is een 5,1 megapixel digicam verkrijgbaar in zilver, blauw en, natuurlijk, roze.

In een langzaam verzadigd rakende markt ontwerpen bedrijven hun producten steeds meer met een bepaalde doelgroep in gedachten. De vrouw als doelgroep is niet nieuw: Kodak kwam een jaar geleden al met een digicam voor 'vrouwen met stijl'. Ook Fujifilm denkt een gat in de markt te hebben gevonden.


Fujifilm gaat af op stereotypen en verwacht dat vrouwen als een blok vallen voor de roze kleur van de Finepix Z3

De 'vrouwencamera' is voor een groot deel hetzelfde als de voorgangers in de Finepix-serie. De Finepix Z3 heeft een groot LCD-scherm van 2,5 inch en een 36-108mm lens. Om te voorkomen dat foto's wazig worden, beschikt de camera over een Picture Stabilization modus.


De Finepix Z3 heeft een 2,5 inch beeldscherm om de foto's te bekijken

Het toestel heeft, net als zijn voorganger, 3x optische zoom, een ingang voor xD-geheugenkaartjes en de mogelijkheid om filmpjes op te nemen (640 x 480 pixels, 30 beeldjes per seconde).