AMSTERDAM - De PowerShot serie digitale camera's is een succesformule voor Canon. Het concept van uitgebreide functionaliteit en geavanceerde eigenschappen met een lage instap voor de gebruiker is goed aangeslagen. Het is dan ook niet voor niets dat de PowerShot A-serie camera's populair zijn onder de Canon gebruikers.

Enkele verschillen met zijn voorganger is het formaat en de flexibiliteit van de monitor achterop de camera: deze is vergroot van 1.8 naar 2.0 inch en is kantelbaar. De effectieve beeldresolutie is met 7 Megapixels ruim voldoende om een fraaie A4 foto af te kunnen drukken of om deelvergrotingen te maken.

Duidelijkheid


Laagdrempeligheid en duidelijkheid is erg belangrijk bij deze camera

De bediening van een digitale compact camera dient zeer gebruiksvriendelijk te zijn. Gaat het bij de professionele camera's meer om de snelheid waarmee handelingen intuïtief zijn uit te voeren, hier gaat het er voornamelijk om de duidelijkheid en laagdrempeligheid te combineren met zoveel mogelijk automatische instellingen.

Het ontwerp van de Canon PowerShot A620 ziet er goed uit en heeft een degelijke uitstraling. De ervaring die Canon jarenlang heeft opgedaan, is terug te vinden in het concept met als resultaat een camera die zich zonder noemenswaardige hindernissen laat bedienen.

Functies

De Canon PowerShot A620 is voorzien van een veelzijdigheid aan instellingen en functies waarmee je als beginnende fotograaf creatief de digitale fotografie kan uitoefenen. Naast de creatieve mogelijkheden is natuurlijk belangrijk dat de camera vriendelijk in gebruik is. Deze combinatie maakt van de Canon A620 een camera waarmee op den duur een mogelijke opstap naar de meer geavanceerdere digitale camera, zoals een digitale spiegelreflex wordt geboden.

De eenvoudige bediening laat duidelijk weinig te wensen over. Wie zonder na te hoeven denken een opname wil maken, zet de camera aan en zorgt ervoor dat het instelwiel op de groene Auto stand staat. Wie na verloop van tijd meer uit de camera wil halen, zal al snel de Tv (sluitertijdvoorkeuze) of Av (diafragmavoorkeuze) mode willen toepassen. De Canon PowerShot A620 kent een instelbaar diafragma van f/2.8 tot f/8 en een sluitertijdenreeks van 15 seconden tot 1/2500 seconde, afhankelijk van het ingestelde diafragma.

Ruis

Wanneer gekeken wordt naar de ruiswaarden zien we bij de Canon A620 dat de lage ISO waarden bijna geheel vrij zijn van ruis en dat vanaf 400 ISO het ruisaandeel sterker aanwezig is. In het bijzonder lijken de details te verdwijnen in het geheel, de opnamen lijkt minder diepte te krijgen. Bij het printen van de testopnamen is ook de 400 ISO opname goed te gebruiken.

Ook hier blijkt weer dat schermweergave absoluut geen graadmeter is voor het eindresultaat op papier. Bij de Canon PowerShot A620 mag je er rustig vanuit gaan dat tot en met 400 ISO voor een print probleemloos is. De opnamen zijn levendig van kleur, de scherpte is uitstekend en zelfs de lichte partijen bij contrastrijke opname blijven rijk aan detail.

Topper

Canon lijkt een goed concept verder te hebben verbeterd en maakt daarmee van de Canon A620 een absolute topper onder de amateur camera's. Canon's succes lijkt vooralsnog niet in te perken. De Canon PowerShot A620 is zeer geschikt voor zowel de beginner als de meer eisende fotograaf.

Kijk voor de volledige Canon PowerShot A620 test op LetsGoDigital

Voordelen:

 • Uitstekende resolutie
 • Prima zoombereik van 35 - 140mm
 • Kantelbare LCD display
 • Weinig ruis
 • Uitstekend energieverbruik
 • Optionele converters mogelijk
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Nadelen:

 • Gemiddelde resolutie LCD display
 • Beperkte ISO reeks tot 400 ISO
 • Geen beeldstabilisatie