AMSTERDAM - De prijs van de nieuwe spelcomputer van Sony, de Playstation 3, mag bekend zijn gemaakt, dit betekent niet het einde van de commentaren over de prijs. Op hetzelfde moment komt concurrent Microsoft met accessoires van de Xbox 360.


Microsoft presenteert Xbox Live Vision Camera

Een hoge man bij Sony, Kaz Hirai, verdedigt de hoge prijs van de computer van zijn bedrijf. "De prijs van 500 en 600 euro voor de Playstation 3 (PS 3) is gerechtvaardigd door de toepassingen van een Cell processor en de Blu-ray techniek. De totaliteit van het product is van goede waarde voor de consument".

Goedkoop

De baas van de afdeling Computer entertainment van Sony, Ken Kutaragi, meent zelfs dat het PS3 "waarschijnlijk te goedkoop" is. Volgens hem is het onzin om "de prijs van een diner in een cafetaria te vergelijken met de prijs van een diner in een goed restaurant". Hij gelooft dan ook niet dat de prijs van de PS3 een probleem zal zijn.

Twee voor één

Hoofd van Xbox, Peter Moore, reageert hierop dat zowel in een cafetaria als in een luxe restaurant gegeten kan worden door het kopen van de Xbox en de Wii, voor de prijs van één PS3.

Accessoires


De headset die bij de Xbox 360 past

Tussen het geruzie van de softwaregiganten komt Microsoft met nieuwe accessoires voor de Xbox 360. Het bedrijf heeft de zogenaamde Xbox Live Vision camera gepresenteerd. De camera biedt de mogelijkheid tot videoconferentie, video-e-mail en het verzenden van foto's van de gamer. Daarnaast is een racestuur voor racespellen en een draadloze headset getoond. Alle mogelijkheden zullen vermoedelijk dit najaar verkrijgbaar zijn.