LOS ANGELES - Nintendo houdt de fans die uitkijken naar de nieuwe Wii spelcomputer nog even in spanning. Tijdens de Electronic Entertainment Expo (E3) beurs presenteerde het bedrijf de nieuwe console, maar gaf geen exacte datum en prijsindicatie. Wel maakte het een lijst met games bekend.

Dat melden auteurs van Engadget, die aanwezig waren bij het evenement.

Nintendo kondigde tijdens de E3 aan dat de Wii in het vierde kwartaal van dit jaar zal uitkomen.

Een exacte prijs is niet bekend, maar Engadget meldt dat deze onder de 500 dollar zal liggen.

Dit baseert de site op een citaat van Nintendo-topman Reggie Fils-Aime: "Wii geeft je meer plezier voor minder geld."

De Wii is de opvolger van GameCube en moet concurreren met de Xbox 360 van Microsoft en de PlayStation 3 van Sony.

Controller

Het meest bijzondere aan de nieuwe spelcomputer is de controller. De nieuwe controller, die iets wegheeft van een traditionele afstandsbediening, werkt voornamelijk op sensoren. Als de controller op het scherm wordt gericht, reageert hij op elke beweging die wordt gemaakt.

Hierbij wordt gekeken naar diepte, positionering en richting. In de controller zit zowel een speaker als een microfoon ingebouwd. Ook de bekende 'rumble', die de controller doet trillen, is aanwezig.


De Wii controller zal volgens Nintendo een geheel nieuwe manier van gamen teweeg brengen

Tijdens de persconferentie maakte Nintendo ook een lijst met games bekend die worden uitgebracht voor de Wii. Het gaat om de volgende titels: Metroid Prime 3, Dragon Quest Swords, Disaster: Day of Crisis, Fire Emblem, Sponge Bob Square Pants, Cars, Super Mario Galaxy, SD Gundamn G Breaker, Tony Hawk Downhill Jam, Sengoku Action, Excite Truck, Elebits, Red Steel, Rayman 4, Super Swing Gold Pangya, Sonic, Project H.A.M.M.E.R., Finalfurlong Revolution, Madden, Final Fantasy Crystal Chronicles en Zelda: Twilight Princess.


Voor wie de controller iets te revolutionair is, brengt Nintendo ook een 'klassieke' controller uit