AMSTERDAM - Oregon is er in geslaagd om indruk te maken, in de bijna verzadigde markt van MP3 spelers. Niet door revolutionaire opslagmogelijkheden of opties tot het afspelen van video's, maar door vernieuwende toepassingen. De speler is namelijk onder andere waterdicht, wat ideaal is voor bijvoorbeeld de strandbezoeker.


De afstand van een wandeltocht kan deze MP3-speler zelfs berekenen

Daarnaast komt de sportieveling aan zijn of haar trekken door de voetstapmeter. Deze kan de afstand uitrekenen en heeft daarnaast een calorie en BMI calculator. Natuurlijk kan de speler dan ook tegen een flinke schok, door een schokresistantie-functie. Daarnaast is er ook een stopwatch in de speler geprogrammeerd.

Geheugen

Het geheugen van de speler maakt minder indruk, met één gigabyte. Maar met de FM radio, die in de speler is ingebouwd, kan dat compenseren.

Display

De accu van het apparaat kan tien uur achter elkaar spelen. De display bevat drie kleuren; blauw, oranje en paars. De Oregon heeft daarnaast een USB 2.0 aansluiting, voor snelle dataverwisseling.

Prijs

De oordopjes die bij de speler worden geleverd zijn overigens ook waterdicht. Voor 190 dollar (ongeveer 150 euro) is de MP3-speler te koop.