SAN FRANCISCO - Het Amerikaanse bedrijf Apple verdubbelt rond september de schijfruimte van haar populaire audiospeler iPod nano. Dat meldt nieuws- en geruchtensite AppleInsider maandag.

AppleInsider baseert zich op beursanalyst Shaw Wu, een vaker voorkomende bron bij de site. Wu zegt dat de huidige 2 en 4 gigabyte versies van de iPod nano worden vervangen door versies van respectievelijk 4 en 8 gigabyte.

Ook verwacht de analyst dat de spelers basale videomogelijkheden zullen hebben. "We verwachten dat deze nieuwe nano's rond september uitkomen en goed zullen verkopen, zeker als Apple de prijs niet verhoogt", aldus Wu.

Video

Volgens Wu onderzoekt Apple ook de mogelijkheden om de batterijduur te verhogen van de verwachte video iPod. De batterij van de huidige generatie 'gewone' iPod gaat slechts 75 tot 90 minuten mee bij het afspelen van video's.

AppleInsider deed al eerder goede voorspellingen wat betreft nieuwe producten of vernieuwingen, maar uiteraard bieden in het verleden behaalde successen geen garantie voor de toekomst.