AMSTERDAM - Apple heeft een aantal patenten aangevraagd voor nieuwe technieken. De inhoud van de patenten wijst er op dat het bedrijf bezig is met touchscreen mogelijkheden en draadloze informatie-uitwisseling.

Het touchscreen keyboard heeft door welke toetsen of toetsencombinaties vaak worden gebruikt. Met deze informatie worden bepaalde toetsen gevoeliger dan andere. Hierdoor zou het makkelijker kunnen zijn om met een touchscreen te typen. Het was overigens al langer bekend dat Apple met een touchscreen zou komen.

Afstandsbediening

Ook heeft Apple patenten aangevraagd voor de iPod. Het gaat om een mogelijkheid om de muziekspeler aan een groter scherm te koppelen. Daarnaast bevat het patent een mogelijkheid voor de iPod om als afstandsbediening te werken voor een computer of televisie. Verder is er de mogelijkheid om draadloos informatie uit te wisselen tussen de apparaten.

Sony

Sony blijft niet stil zitten bij deze nieuwe ontwikkelingen rond de iPod en kondigt de ontwikkeling van een nieuwe digitale audio-speler aan. De vice-president van Sony, Takao Yuhara, zegt dat dit een concurrent voor de iPod moet worden. De speler zou 'typisch Sony' worden, volgens Yahara. Details over de speler gaf de vice-president echter niet.