AMSTERDAM - BenQ heeft haar assortiment van digitale camera's uitgebreid met vier extra producten. De camera's lopen uiteen van eenvoudig tot een zes megapixel camera. In juni zijn de camera's verkrijgbaar.

De eerste camera is een eenvoudige vijf megapixel CCD camera. De BenQ DC510 heeft een TFT LCD beeldscherm van twee inch. De camera kan functioneren als webcam en weegt 85 gram.

Filmpjes

De DC 530 is ook een vijf megapixel camera, maar heeft een groter scherm, namelijk 2,4 inch. Daarnaast heeft de camera drie maal optische zoom. Verder heeft de DC530, Potret modus, hierdoor schakelt de camera direct over naar ISO 800; geschikt voor portret stijl. Verder heeft het apparaat een Anti Shake functie, waardoor onscherp beeld, bij een bewegende fotograaf, wordt gereduceerd. Filmpjes kan de camera maken met een resolutie van 320 x 240 pixels.

De derde camera is de camera is vergelijkbaar met de DC 530. De DC C630 maakt echter wel scherpere foto's met een resolutie van zes megapixels.

Kleine camera

De laatste camera die BenQ uitbrengt heeft 3,2 megapixels. De camera is relatief klein van stuk. Het apparaat heeft een TFT LCD beeldscherm van 1,5 inch. In de DC E310 zit een processor die de beelden digitaal vergoot naar vijf megapixels, deze techniek heeft interpolatie. Ook deze camera is te gebruiken als webcam.

BenQ brengt dus niet echt vernieuwende camera's uit, maar biedt de consument wel keuzes.