AMSTERDAM - De BDP-S1 Blu-ray speler van Sony is verkrijgbaar in de voorverkoop. Voor ongeveer duizend dollar (ruim 800 euro) is het apparaat te koop en hij vanaf 15 augustus dit jaar verkrijgbaar.


De speler is vanaf 15 augustus dit jaar verkrijgbaar

Ook is het mogelijk om bij Sony, films met Blu-ray kwaliteit te bestellen. In mei worden ze uitgebracht.

Kwaliteit

De speler van Sony heeft de nu hoogst beschikbare output van 1920 x 1080p. Je hebt echter wel een televisie nodig die de hoge kwaliteit aan kan. Een HDMI aansluiting is niet per se nodig, een analoge output is afdoende.

Media

De speler kan ook normale dvd's afspelen en bezit de mogelijkheid om MPEG, JPEG en MP3 media af te spelen. Video's en plaatjes kunnen dus bekeken worden en muziek kan ermee beluisterd worden.

Concurrentie

Afgelopen weken is de strijd tussen HD-DVD en Blu-ray flink lostgebarsten. De nieuwe standaard audio-visuele speler zal waarschijnlijk een van de twee technieken bevatten. Een mogelijkheid zou echter ook zijn dat de technieken worden samengevoegd. Een baas van Panasonic (die met Blu-ray werkt), Kazuhiro Tsuga, spreekt echter tegen dat zijn bedrijf met HD-DVD techniek iets zou doen. "We praten niet (met de HD-DVD bedrijven, red.) met hen en zullen dat ook niet doen. De markt zal beslissen welke techniek wint."