AMSTERDAM - Nikon heeft aan zijn Coolpix-lijn twee nieuwe camera's toegevoegd, die vanaf deze week te koop zijn. Dat meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht. De Coolpix S6 valt vooral op vanwege het grote LCD-scherm en mogelijkheid om verbinding te maken met het internet.

De Nikon Coolpix S6 heeft een scherm van 3 inch (resolutie: 230.000 pixels). Het toestel beschikt over de mogelijkheid om verbinding te maken met internet via WiFi. Zo kun je foto's draadloos naar een computer verzenden. Dit kan zowel achteraf, als direct bij het maken van een foto. Eveneens is het mogelijk om foto's draadloos naar een printer te sturen.


'Extra hoge audiokwaliteit, automatische beeldverbetering'

Volgens Nikon onderscheidt de camera zich van andere modellen "met een extra hoge audiokwaliteit, automatische beeldverbetering, een korte opstarttijd en ultra makkelijke navigatie buttons". Het toestel weegt 140 gram en meet 100,5 x 60 x 21 millimeter.

De Coolpix S6 heeft 20 megabyte intern geheugen en een mogelijkheid om dit uit te breiden met SD-geheugenkaartjes. De camera maakt foto's van 6 megapixel en is uitgerust met een 3x Zoom-Nikkor ED-objectief met een bereik van 35-105 mm (kleinbeeldequivalent). Macro-opnamen zijn mogelijk tot op 4 cm. Er zijn drie filmstanden met geluid beschikbaar, met een snelheid tot 30 beelden per seconde.


De S6 heeft een LCD-scherm van 3 inch

De Nikon Coolpix S6 kost 429 euro en ligt nu in de winkels. Tegelijk verschijnt ook de iets goedkopere Coolpix S5. Deze kost 389 euro en is op de meeste punten identiek aan de S6. De S5 heeft echter geen WiFi, en een LCD-scherm van 'slechts' 2,5 inch.