AMSTERDAM - Even leek er duidelijkheid te zijn over de prijs van de Playstation 3. De prijs zou tussen de 499 en 599 euro liggen. Dit zou George Fornay, de voorzitter van Sony Computer Entertainment in Frankrijk, in een radio-interview gezegd hebben. Nu blijkt deze informatie 'niet goed vertaald of niet goed begrepen', aldus het bedrijf.

Fornay bedoelde wél dat als PS3 voor die prijs zou worden verkocht, dat dit goedkoop zou zijn in vergelijking met de andere apparaten die het Blu-ray afspeelsysteem bevatten, maar dat de meeste andere spelcomputers dit prijsniveau niet halen.

Blu-ray

Het Blu-ray systeem zorgt voor een verhoging van de beeldkwaliteit voor dvd's. Het is de tegenhanger van de HD-DVD; een systeem dat Toshiba onlangs lanceerde.

Onduidelijk

Onduidelijk blijft voor welke prijs de PS3 aangeboden gaat worden, maar door de reactie van Sony lijkt het erop dat de consule voor niet meer dan 499 euro in de schappen zal liggen. Eerder werd 400 euro als mogelijke prijskaart voor de PS3 genoemd.

Mogelijk is de PS3 overigens goedkoper in de Verenigde Staten, omdat dit ook voor de Xbox 360 geldt. Deze wordt voor 399 euro in Europa verkocht, terwijl het apparaat in Amerika voor 399 dollar (330 euro) over de toonbank gaat.