AMSTERDAM - De concurrentiestrijd tussen Apple en Microsoft krijgt een nieuw hoofdstuk. Microsoft wil haar kennis van PDA's in combinatie met het Windows mobile platform combineren met een eigen iPod versie. Steve Ballmer, directeur van Microsoft, heeft bevestigd dat zijn bedrijf aan een concurrent van de iPod werkt.

"Zullen mensen over vijf jaar nog echt twee apparaten dragen? Eentje voor hun communicatie, de ander voor muziek? Er zullen veel mogelijkheden zijn om terug te komen in dit concurrentiespel. Wij willen daarin terugkomen. Verwacht daarom aankondigingen van ons in de komende twaalf maanden."

iPhone

Opvallend is dat er al maanden geruchten de ronde doen over de iPhone; een iPod met een telefoon erin. Het zou dus kunnen dat Apple hun concurrent voor is. De doorgaans betrouwbare website ThinkSecret meldt echter dat de komst van de Iphone nog wel even op zich laat wachten.

Moeilijkheden

De site schrijft dat twee anonieme bronnen vertellen dat Apple nogal wat technische moeilijkheden ondervinden met het ontwikkelen van de iPod-telefoon. Het bedrijf zou de problemen hebben, omdat ze de telefoon vanuit het niets wil opbouwen; dus geheel met eigen technieken.

De makers van de website ThinkSecret werden vorig jaar voor het gerecht gedaagd, omdat ze geheimen over de Mac Mini onthulden. Meer dan een week voor de officiële presentatie berichtte de site over Apple's nieuwe product.