SINGAPORE - Het is officieel lente, en iedereen hoopt op zo veel mogelijk zon. Een nadeel van veel zonlicht is echter dat LCD-schermpjes moeilijk te lezen zijn. Creative heeft daar voor zijn nieuwe MuVO MP3-speler een oplossing voor.

De Creative MuVo S200 maakt gebruik van de relatief nieuwe PLED-technologie. PLED staat voor Polymer Light-Emitting Diode. De tekst op een PLED-scherm is scherper te zien, ook in direct zonlicht.

Deze technologie gebruikt minder energie dan OLED en LCD, waardoor de MuVo S200 17 uur muziek kan afspelen met één AAA-batterij.


Op het heldere PLED-scherm kun je de songteksten meelezen

De MP3-speler is beschikbaar in uitvoeringen met 256 MB, 512 MB en 1 GB flashgeheugen. Het apparaatje beschikt over de inmiddels gebruikelijke features als FM-radio en voicerecorder. Dataoverdracht gaat via USB 2.0. Het apparaat speelt MP3- en WMA-bestanden en ondersteunt DRM. Het PLED-schermpje kan songteksten van liedjes tonen.

De MuVo S200 is verkrijgbaar in blauw, paars en zilver. Het apparaatje meet 68,5 x 36,8 x 14,5 millimeter en weegt 38 gram. Of de MP3-speler in Nederland verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend.