LOS ANGELES - MobiBlu, bekend van de kubusvormige DAH-1500 mp3-speler, heeft een geluidsdrager op de markt gebracht waar je letterlijk dagen zoet mee kunt zijn. Het bedrijf claimt dat de nieuwe DAH-1900 meer dan 150 uur muziek kan afspelen per oplaadbeurt.

De lithium ion batterij van de DAH-1900 gaat volgens het bedrijf 153 uur mee, voor je deze opnieuw moet opladen. Een avonturier als Steve Fossett zou dan maar liefst twee keer de aarde rond kunnen reizen, zonder de batterij opnieuw te hoeven opladen. Dat opladen gebeurt via de USB-poort van je pc.


De MobiBlu DAH-1900

Om de batterij te sparen is er zo min mogelijk franje aan het apparaatje toegevoegd. De speler heeft nog wel een OLED-schermpje van twee regels (128 x 64 pixels) waar songteksten op getoond kunnen worden.

De audiospeler beschikt ook over een FM tuner en recorder, een wekkerradio functie en een ingebouwde microfoon. Het apparaat ondersteunt MP3, WMA en WMA DRM.

De DAH-1900 is verkrijgbaar in zwart en wit, in modellen van 1 en 2 gigabyte. Voor de lange batterijduur leg je wel wat centen neer. Volgens online magazine MobileMag kost de 2 gigabyte versie 275 dollar, ongeveer 180 euro. Ter vergelijking: voor drie tientjes meer heb je een iPod nano.


MobiBlu, alleen als ie ijs- en ijskoud is