SAN FRANCISCO - Apple komt alsnog met een mediaspeler waar videobeelden op een groot scherm kunnen worden afgespeeld. Dat meldt online magazine Think Secret donderdag op basis van anonieme bronnen. De iPod video zou een 4 inch beeldscherm krijgen.

Think Secret meldde enkele weken geleden al over de 'echte' iPod video. Het klikwiel voor de navigatie zou in de video iPod digitaal zichtbaar worden als het scherm aangeraakt wordt, en verdwijnen wanneer de vinger van het scherm af gaat. Bronnen melden dat Apple deze techniek heeft ontwikkeld in samenwerking met andere bedrijven. Apple zou de rechten op de techniek voor een bepaalde tijd voor zichzelf kunnen houden, zodat concurrenten de techniek niet direct kunnen kopiëren.

Volgens de geruchtensite heeft Apple getwijfeld tussen een beeldscherm van 3,5 en 4 inch en uiteindelijk voor de grotere optie gekozen. De site kwam al eerder met betrouwbare informatie die zij kreeg van anonieme bronnen.

De nieuwe iPod wordt eind maart of begin april officieel aangekondigd, speculeert Think Secret op basis van bronnen, die wel een slag om de arm houden; de release kan uitgesteld worden als de onderhandelingen met de filmindustrie moeizaam verlopen.