AMSTERDAM - Pentax heeft een camera gecreëerd met 18 megapixels. Over de camera is al vaker geschreven, maar nu is duidelijk dat de Pentax volgende week definitief gepresenteerd wordt en dit najaar in de winkel ligt. Ook presenteert het bedrijf een 10 megapixel camera en een lens.


De Pentax 645 wordt volgende week gepresenteerd

De Pentax 645, zoals het model heet, zal een extra grote CCD beeldensensor hebben. In mei 2005 is deze al getoond, maar het bedrijf heeft in de tussentijd moeilijkheden met het model gehad en hierdoor wordt de 645 dus later uitgebracht.

Tien megapixel


Met achttien megapixels is de Pentax een hoogwaardig model

Op de PMA, een beurs voor fotografie, wordt het model gepresenteerd. Daar wordt overigens ook een 10 megapixel model getoond. Dit model heeft nog geen naam. Het model heeft vooral als doel om onder andere met Canon te concurreren. De camera gaat waarschijnlijk voor een prijskaartje van 1500 euro in de winkel liggen.

Lens

Ook zal Pentax een lens presenteren die bruikbaar is voor de digitale SLR modellen van het bedrijf. De lens heeft een groothoeklens die voor verschillende brandpuntsafstanden instelbaar is. De lens zal in juni verkrijgbaar zijn.