AMSTERDAM - Apple zou een iPod met een 3,5 inch beeldscherm op de markt willen brengen. Verwacht wordt dat het om een 'touchscreen' zal gaan die de gehele voorkant van de iPod inneemt. Dit meldt het online magazine Think Secret. Deze site kwam al eerder met betrouwbare informatie die zij kreeg van anonieme bronnen.

Het klikwiel voor de navigatie zou in de video iPod digitaal zichtbaar worden als het scherm aangeraakt wordt, en verdwijnen wanneer de vinger van het scherm af gaat. Bronnen melden dat Apple deze techniek heeft ontwikkeld in samenwerking met andere bedrijven. Apple zou de rechten op de techniek voor een bepaalde tijd voor zichzelf kunnen houden, zodat concurrenten de techniek niet direct kunnen kopiëren.

Draadloos

Details over bijvoorbeeld de geheugencapaciteit van het apparaat zijn nog onbekend. Bronnen melden wel dat de iPod niet geheel draadloos zal zijn, maar via de gebruikelijke aansluitingen met andere media communiceert.

Presentatie

Over de presentatie van de iPod wordt gespeculeerd. Mogelijk zou zijn dat dit plaats vindt op een media-spektakel dat Apple houdt, ter ere van het dertig jarig bestaan van het bedrijf.

iPod video

In oktober 2005 presenteerde Apple al een video iPod. Deze heeft echter geen touchscreen en een stuk minder groot beeldscherm dan de iPod die volgens bronnen ontwikkeld is.

Rechtszaak

De makers van Think Secret werden vorig jaar voor de rechter gedaagd, omdat ze geheimen over de Mac Mini onthulden. Meer dan een week voor de officiële presentatie berichtte de site over Apple's basiscomputer zonder beeldscherm.