LONDEN - Sony Ericsson komt met een telefoon die meer in de richting van een pda komt. De nieuwe UMTS-telefoon M600 heeft een QWERTY-toetsenbord en een groot LCD-scherm van 2,6 inch. Dat meldt Sony Ericsson maandag in een persbericht.

De M600 is een echte telefoon voor zakenmensen. Het bevat over een RSS-lezer, Bluetooth en ondersteunt diverse programma's als BlackBerry Connect, Seven en Visto. Ook PowerPoint-, Word-, Excel- en Adobe PDF-bestanden worden ondersteund.

Symbian

Net als de P990 smartphone werkt de M600 op het Symbian 9.1 OS en UIQ 3.0. Multitasken is mogelijk; tijdens het bellen kun je even iets op internet opzoeken.

Touch screen

De tri-band GSM/GPRS telefoon heeft een groot 2,6 inch scherm met 262.000 kleuren en 240 x 320 pixels. Het scherm is touch screen en de telefoon beschikt ook over handschriftherkenning.

Ook beschikt de telefoon over een audiospeler voor mp3- en AAC-bestanden. Videobestanden worden afgespeeld met 30 beeldjes per seconde. Het apparaat heeft 80 megabyte intern geheugen, dat uit te breiden is met de nieuwe Memory Stick Micro geheugenkaart. Een kaart van 64 megabyte wordt meegeleverd, aldus Sony Ericsson in het persbericht.


De Sony Ericsson M600 is verkrijgbaar in zwart en wit

Het apparaat is slechts 15 millimeter dik en verkrijgbaar in het zwart en in het wit. Volgens de maker is het apparaat ergonomisch verantwoord en kun je hem zowel met een als met twee handen bedienen.

De Sony Ericsson M600 zal vanaf het tweede kwartaal van 2006 in Europa verkrijgbaar zijn. Hoe duur hij gaat worden is nog niet bekend.