AMSTERDAM - Na de witte en zwarte iPod, brengt Apple mogelijk een iPod op de markt in de kleur rood. De rode iPod zou deel uitmaken van een project dat geld inzamelt voor de strijd tegen de ziektes AIDS, tbc en malaria in Afrika.

Het project, Product Red, werd vorige week gelanceerd door rockzanger en activist Bono. De U2 voorman deed dat tijdens het World Economic Forum in Davos. In de strijd tegen AIDS hebben grote bedrijven als American Express, Gap, Converse en Giorgio Armani zich aangesloten aan het project.

Volgens geruchten zou Bono zijn goede relaties met Apple hebben gebruikt om dit bedrijf ook te laten meewerken. De eerste berichten over een mogelijke rode iPod kwamen aan het licht toen het roddelblad Popbitch verslag deed van een gesprek dat Bono had in een restaurant in Dublin, waar hij de rode iPod zou hebben genoemd. Apple heeft vooralsnog geen commentaar gegeven.

Bono en Apple-topman Steve Jobs hebben al een tijd een goede relatie tot elkaar. Zo verscheen eind oktober 2004 een speciale U2 iPod en speelde de band in een reclame voor Apple.