SEATTLE - Microsoft komt mogelijk met een MP3-speler die het moet opnemen tegen de iPod. Geruchten dat het bedrijf een eigen iPod concurrent wil ontwikkelen, zijn onlangs door Microsoft bevestigd.

Microsoft-medewerker Paul Thurrott bevestigde vorige week op internet de geruchten dat het bedrijf een iPod concurrent op de markt wil. Thurrott schrijft dat Microsoft echter wel zeker moet zijn dat een dergelijk product moet slagen. "Als Microsoft een product ontwikkelt dat minder interessant dan de iPod, dan slaat het bedrijf zelf de laatste spijker in de doodskist van Windows Media technologieën. Met andere woorden, een Microsoft iPod concurrent zou perfect moeten zijn."


Een Microsoft iPod zou er wel eens zo uit kunnen zien, volgens een fan die aan de slag ging met Photoshop

Een ander gerucht is dat Microsoft een handheld Xbox console zou ontwikkelen. Dat kon Thurrott niet bevestigen. Wel speculeert hij in het artikel over hoe zo'n draagbare Xbox er dan uit zou zien. "Denk aan een standaard Xbox 360 controller met een klein LCD-scherm er bovenop. In de achterkant van de controller zou dan een mini-DVD ingang zijn waar de games ingestopt kunnen worden. Zo'n systeem zou miljoenen verkopen en ik zou vooraan in de rij gaan staan, zeker als er versies van Halo verkrijgbaar zouden zijn."