AMSTERDAM - Kodak begint het nieuwe jaar goed met de officiële aankondiging van een nieuwe digicam. De Kodak Easyshare V570 is zeer bijzonder omdat de camera niet één, maar twee lenzen heeft. Hierdoor is zowel ver inzoomen als vanuit een groothoek fotograferen mogelijk.

De Easyshare V570 heeft Schneider-Kreuznach C-Variogon lenzen. De Kodak Retina dubbele-lenstechnologie maakt de camera geschikt voor 'supergroothoek' (vergelijkbaar met 23 mm) en tot 5x optisch zoombereik. Kodak claimt dat het apparaatje "'s werelds dunste camera met 5x zoom" is. Het toestel meet 101 x 49,8 x 20,4 millimeter en weegt zonder batterij 125 gram.

De 5 megapixel camera heeft een 2,5 inch beeldscherm met een resolutie van 230.000 pixels. Ook is het apparaat geschikt voor het opnemen van videofilmpjes (in Quicktime formaat). De camera is deze maand al beschikbaar. Klik hier voor alle specificaties.


De camera is compatible met Kodak's fotostation 2, waarmee bestanden kunnen worden overgebracht en de batterijen van de camera kunnen worden opgeladen