SAN FRANCISCO - Het succesvolle Amerikaanse bedrijf Apple breidt volgend jaar zijn assortiment uit met consumentenelectronica zoals een iPod Boombox. Dat meldt geruchtensite AppleInsider maandag. Speculaties over nieuwe producten vinden alom plaats in afwachting van een groot Apple-evenement in januari.

AppleInsider heeft het vaker bij het rechte eind heeft gehad bij het voorspellen van nieuwe Apple-producten. De site (en andere) voorspelde in oktober de nieuwe generatie iPod.

Boombox

Volgens bronnen rondom Apple zou het bedrijf nieuwe soorten producten willen maken gerelateerd aan de populaire audiospeler iPod. Als voorbeeld noemde een bron een iPod Boombox. Dit product zou fundamenteel anders zijn dan vorige Appleproducten en ongekend verschillen van andere audioapparaten. "Het apparaat, een uit de kluiten gewassen iPod met 'boomboxachtige' speakers, zal ideaal zijn voor op de boekenplank en voor onderweg", zo schrijft AppleInsider.

Macworld Expo

De nieuwe gadgets zullen volgens AppleInsider voor het eerst officieel gepresenteerd worden tijdens het jaarlijkse Macworld Expo evenement, dat in de tweede week van januari in het Amerikaanse San Francisco zal plaatsvinden. Eerder schreef AppleInsider dat er in januari een vernieuwde iPod Shuffle zal verschijnen. Het is meestal bij dit soort grote evenementen dat Apple haar nieuwe producten toont. Tot die tijd probeert het bedrijf de ontwikkeling van nieuwe producten geheim te houden.

Intel

Volgens beursanalyst Ben Reitzes zal Apple tijdens Macworld nieuwe producten introduceren, zoals de eerste Mac met Intel-technologie. Reitzes verwacht een 'breed portfolio aan producten'. "Het wordt een circus", zei hij tegen AppleInsider.

In oktober presenteerde Apple nog de nieuwe iPod met videofunctie, een maand nadat de iPod Nano het licht zag.