TOKIO - Sommige smsjes zijn behoorlijk privé, maar als je in de trein of bus zit, ben je toch benieuwd wat je liefje heeft geschreven. Om te voorkomen dat medereizigers met je meelezen, hebben DoCoMo en Sharp een scherm ontwikkeld dat alleen maar duidelijk te lezen is als je er recht op kijkt. Dat meldt de Japans-Aziatische website Akihabara News maandag.

Het gaat om het scherm van de nieuwe Sharp SH902i, in de FOMA-reeks. De telefoon heeft een 2,4 inch ASV beeldscherm. ASV staat voor Advanced Super View.

Het scherm is zo ontwikkeld dat deze niet te lezen is als je er van de zijkant naar kijkt. Dit is dus om je privacy te beschermen. De auteur van het artikel op Akihabara News schrijft dat het in China medereizigers praktisch over je heen hangen om te proberen te zien wat je met je telefoon doet. De Sharp SH902i moet dit dus voorkomen.

De mobiel beschikt ook over een digitale camera van 3,16 megapixel en met autofocus. Verder heeft het apparaatje een NetFront webbrowser en kun je het geheugen uitbreiden tot 1 gigabyte met behulp van MiniSD geheugenkaartjes.