AMSTERDAM - Naast de Nokia N91 presenteerde Nokia ook nog twee andere mobiele telefoons. Met de Nokia N80 is het mogelijk om thuis een medianetwerk op te bouwen tussen het mobieltje, televisie's, audiosystemen en pc's. De andere telefoon, de Nokia N71, beschikt over een 2-megapixel camera.

De Nokia N91, die 134 gram weegt, heeft een internetverbinding waarmee het mogelijk is om op Wireless LAN snelheid e-mails te versturen en te ontvangen. Het medianetwerk valt op te bouwen als een huis beschikt over apparaten met de zogenaamde UPnP technologie. Dat staat voor Universal Plug and Play.

Plug and Play

Op die manier kan de consument bijvoorbeeld foto's en video's die op Nokia N80 staan op de televisie laten zien zonder tussenkomst van draden. Of muziek vanaf het mobieltje laten afspelen op een stereo-installatie, die ook beschikt over de Universal Plug and Play techniek. Of draaloos foto's uitprinten.

MPEG-4

Op het LCD-scherm met 352x416 pixels en 262 duizend kleuren kunnen video's op hoge kwaliteit vertoond worden. Het mobieltje ondersteunt namelijk MPEG-4 formaat. Met deze Nokia is het mogelijk om 3-megapixel foto's te maken. De harde schijf van 40 megabyte valt gelukkig uit te breiden met een miniSD kaart tot 2 gigabyte. Hierdoor passen er genoeg foto's en video's op het mobieltje.

De Nokia N80 is vanaf het eerste kwartaal van 2006 te koop voor zo'n 500 euro.

Nokia N71

De Nokia N71 is de meeste eenvoudige van de drie deze week gepresenteerde Nokia's. De telefoon heeft een FM-radio en veel muziekmogelijkheden. Ook deze Nokia heeft een 2 megapixel camera en de geheugencapaciteit valt uit te breiden met een miniSD kaart tot maximaal 2 gigabyte.

De Nokia N71 ligt net als de N80 vanaf het eerste kwartaal van 2006 in de winkels en gaat ongeveer 400 euro kosten.