TOKIO - Sony heeft opnieuw een nieuwe telg toegevoegd aan de Cyber-shot familie. De Cyber-shot T9 is een digitale camera met 6 megapixel, één meer dan zijn voorganger, de T7. Ook de macro modus is verbeterd tot 1 centimeter.

Het toestel heeft net als de T7 geen optische zoeker maar een relatief groot 2,5 inch LCD-scherm. De lens wordt beschermd door een schuifkap. De knoppen op de Cyber-shot T9 zijn, ten opzichte van de T7, verschoven naar de rechterkant van de camera.

De digicam heeft 3x optische zoom en is voorzien van een Carl Zeiss Vario-Tessar lens. Naast foto's kan de camera ook MPEG-video's maken. Het toestel heeft 58 MB intern geheugen en een gleuf voor Memory Stick Duo of Memory Stick PRO Duo geheugenkaarten.

Licht

De hoge lichtgevoeligheid (tot ISO 640) biedt de fotograaf volgens Sony de optie om foto's te maken zonder flits, ook als er weinig natuurlijk licht is. Hierdoor krijgen de foto's "meer atmosfeer en detail", aldus het Japanse bedrijf.

De batterijduur van de Cyber-shot T9 is volgens Sony 240 foto's per oplaadbeurt. Inclusief deze InfoLithium NP-FT1 batterij weegt de camera 160 gram. Het apparaat is 90 x 55 x 20 millimeter groot.

De T9 wordt geleverd in het zilver en in het zwart. Op de Amerikaanse winkelsite van Sony is de camera voor 450 dollar te bestellen, maar de Nederlandse prijs is nog niet bekend.


Het 2,5 inch LCD-scherm van de Cyber-shot T9

Begin oktober introduceerde Sony al de Cyber-shot N1, met een touchscreen LCD-scherm van maar liefst 3 inch.