TOKIO - Casio heeft in haar reeks van ultradunne digicams de EX-S600 toegevoegd. De digitale camera in de Exilim Card serie is slechts 16 millimeter dik. Om te voorkomen dat fotografen met een onstabiele hand wazige foto's maken, heeft het apparaat een 'anti-shake' functie.

De Casio Exilim EX-S600 maakt foto's van 6 megapixel, evenals video's met MPEG-4 kwaliteit (AVI-formaat, 30 beeldjes per seconde). De camera heeft 3x optische zoom en ten opzichte van de vorige versie (de EX-S500) verbeterde batterijduur. Volgens Casio kun je per oplaadbeurt 300 foto's maken, of bijna twee uur aan video-opnames.

Tijdens het filmen kun je ook foto's maken, met de 'Motion Print' optie. Ook heeft de camera de functie Past Movie (de opname start vijf seconde vóor het indrukken van de speiale filmknop). De videofunctie heeft ook geluid.

Het toestel heeft geen optische zoeker maar een 2,2 inch LCD-scherm. De camera weegt 115 gram en meet 90 x 59 x 16 millimeter. Het toestel zal vanaf begin 2006 verkrijgbaar zijn, voor welke prijs is nog niet bekend.