AMSTERDAM - Draadloos is de toekomst. Op steeds meer publieke ruimtes kun je draadloos internetten en nieuwe gadgets maken steeds vaker gebruik van Bluetooth. Zo heeft Canon dinsdag een digitale camera met WiFi-technologie geïntroduceerd.

De Canon IXUS Wireless is praktisch hetzelfde model als de IXUS 55, maar dan met WiFi. Het gaat om een 5 megapixel digicam met 3x optische zoom. De camera heeft een 2 inch LCD-scherm en 14 fotografeermodi.

WiFi

Met de draadloze techniek kun je foto's printen (met PictBridge printers) of uploaden. Ook kun je vanaf je pc je camera besturen en foto's maken zonder je camera aan te raken. De camera kan ook video's met geluid maken. Oppassen als je iemand kent met zo'n camera dus, want Big Brother is watching you!

Beveiliging

Om te voorkomen dat anderen in je bestanden kunnen rommelen, heeft de IXUS Wireless extra beveiliging. Naast het beveiligingsprotocol WEP maakt de camera gebruik van WPA-PSK-systeem.

Het apparaat wordt geleverd met een lithium ion batterij en een 16 MB SD-kaart. MMC-geheugenkaarten zijn ook compatibel. Het toestel weegt 130 gram (zonder batterij) en meet 99 x 54 x 22 mm.