AMSTERDAM - Natuurlijk ging woensdagavond de meeste aandacht uit naar de splinternieuwe iPod met videomogelijkheden. Apple presenteerde echter ook nog een gloednieuwe versie van de iMac G5 met ingebouwde webcam.

De nieuwe iMac G5 heeft een ingebouwde iSight webcam in de rand boven het scherm. De foto-applicatie Photo Booth gebruikt het scherm zelf als flitser. Ook is de computer net even iets dunner.

De nadruk legt Apple op de mediacenter mogelijkheden. Een nieuwe ontworpen afstandsbediening wordt voortaan meegeleverd. Samen met het programma Front Row is het daarmee mogelijk om vanaf de bank mediabestanden te bedienen.

De iMac G5, die geleverd wordt met geleverd met de in augustus gepresenteerde meerknopsmuis: de Mighty Mouse, beschikt over USB 2.0 en FireWire 400. De nieuwe iMac heeft de ATI Radeon X600 Pro of XT als grafische kaart met 128MB geheugen. Airport Extreme en Bluetooth 2.0 zijn standaard aanwezig voor draadloze verbindingen.

De prijs van het 17 inch model met 1,9Ghz processor is door de upgrade met 80 euro gestegen naar 1.379 euro. Het 20 inch type met 2,1Ghz kost tegenwoordig 1.799 euro.