AMSTERDAM - Steeds vaker zie je mensen op straat druk met beide handen gebaren en ogenschijnlijk tegen lucht te praten. Pas als je de draadloze headset in het linkeroor ziet, begrijp je dat deze persoon niet gek is, maar aan het bellen is. Het Finse bedrijf Iqua komt nu met vijf nieuwe Bluetooth headsets.

Al eerder berichtte NU.nl over Bluetooth headsets van Motorola en Sony.

De BHS-601 is compatibel met alle merken Bluetooth mobiele telefoons die headset 1.1 of handsfree 1.0 profiel ondersteunen.

De oplaadtijd is volgens Iqua drie uur, de standbytijd 120 uur en de gesprekstijd is vijf uur. De headset heeft tot tien meter verbinding met de mobiele telefoon. Ook ondersteunt de BHS-601 VoIP-oproepen.

Gebruikersgemak

Iqua claimt in een persbericht gebruikersgemak: "In tegenstelling tot vergelijkbare headsets, zijn Iqua oorhaakjes bijzonder buigzaam, zodat de headsets niet van het oor af vallen. Bovendien kan de lichtgewicht headset ook rechtstreeks in het oor worden gedragen."

De BHS-601 is verkrijgbaar in vijf verschillende limited editions, ontworpen door de Finse designer Guy Lönngren. Zo is er de zebraprint (zie foto onder) en de "warme poëtische" variant. De adviesprijs is 79 euro.