AMSTERDAM - Fujifilm heeft de opvolger aangekondigd van de Finepix Z1. De digitale camera met de logische naam Finepix Z2 heeft hogere gevoeligheid dan zijn voorganger: ISO 1600. Het toestel maakt foto's tot 5,1 megapixel.

De Finepix heeft geen optische zoeker, maar alleen het relatief grote 2,5 inch LCD-scherm. Bij de presentatie van de Z1 legde Ron Gazzola, Marketing Manager voor Fujifilm uit dat dit is naar behoefte van consumenten. "Na uitgebereid onderzoek hebben we geconcludeerd dat consumenten tevreden zijn met alleen een LCD-scherm zolang deze groot genoeg en duurzaam is, en goed werkt bij weinig licht. De geavanceerde LCD van de FinePix Z1 heeft al die kwaliteiten."

De resolutie van het LCD-scherm is opgeschroefd naar 232.000 pixels. De camera heeft 3x optische zoom en is verkrijgbaar in zwart of wit. Naast foto's kun je ook VGA-video's maken met geluid, met 30 beeldjes per seconde.

De Z2 weegt zonder batterij 130 gram en meet 90 x 55 x 19 millimeter. Het apparaat werkt op een herlaadbare lithium ion batterij.

De Finepix Z2 gaat in november dit jaar in de handel en wordt geleverd met 16 MB xD-Picture card. De prijs is nog niet bekend.