AMSTERDAM - Sinds de komst van digitale camera's heeft de camera al lang niet meer als enige functie het schieten van plaatjes. Bijna net zo belangrijk is tegenwoordig dat je de foto's direct op het LCD-scherm kunt zien, en deze kunt showen aan je vrienden en familie. De nieuwe Sony Cyber-shot heeft een touchscreen LCD-scherm van 3 inch (7,62 cm), 'bijna zo groot als een gewone foto'.


De camera heeft een Carl Zeiss lens

De Sony Cyber-shot DSC-N1 heeft een 8,1 megapixel CCD-lens van Carl Zeiss, met 3x optische zoom-mogelijkheid. Het toestel heeft Memory Stick geheugenkaartjes nodig om data op te slaan.

De compacte camera (94 x 60 x 20 millimeter) weegt 139 gram inclusief lithium ion batterij. De N1 bestaat aan de achterkant dan voor een groot gedeelte uit het LCD-scherm.


'Consumenten gebruiken hun camera's steeds vaker om momenten te delen'

"Consumenten gebruiken hun camera's steeds vaker om niet alleen opnames te maken van momenten, maar ook om deze te delen en laten zien op het LCD-scherm", aldus James Neal, woordvoerder voor Sony. "De combinatie van deze functies maakt de N1 meer dan 'gewoon een camera', omdat het delen naar een nieuw niveau tilt."

Sony claimt een batterijduur van ongeveer 270 foto's. Naast foto's kan de N1 ook video's maken. Met een Memory Stick Pro Duo kun je MPEG-video's maken met 30 beeldjes per seconde en 640 x 480 pixels.