Films kijken op nieuwe i-Bead van 38 gram

AMSTERDAM - Films kijken op een mp3-speler van 38 gram. Het klinkt onwaarschijnlijk, maar het is toch echt mogelijk op de nieuwe mediaspeler van de Zuid-Koreaanse fabrikant i-Bead. Goed voor de ogen zal het niet zijn, maar gebruikers hebben in ieder geval behoorlijk bekijks bij het kijken van films.

De vierkante speler met de naam i-Bead 700 heeft als afmetingen 45 x 45 x 16,5 millimeter. In dat kleine oppervlak zit een 1,2 inch LCD-schermpje waarop het mogelijk is om foto's (jpeg-formaat) en films (avi, asf-formaat) te bekijken met een resolutie van 160x128 pixels. Deze worden weergegeven in 262.000 kleuren.

Muziek

Daarnaast heeft de i-Bead 700 ook nog een FM-radio, voice-recorder, klok en stopwatch. Natuurlijk is het ook mogelijk om muziek af te spelen op de kleine gadget. Hij ondersteunt naast mp3's, maar ook wma- en ogg-formaat.

Bestanden worden uitgewisseld via een USB-2.0 connectie. De i-Bead 700, die wel eens wegheeft van de MobiBlu DAH-1500i, heeft een speeltijd van drie voor video en twintig uur voor audio.

Het is nog niet bekend wanneer de speler in de Nederlandse winkels komt te liggen.

NUwerk

Tip de redactie