AMSTERDAM - Films kijken op een mp3-speler van 38 gram. Het klinkt onwaarschijnlijk, maar het is toch echt mogelijk op de nieuwe mediaspeler van de Zuid-Koreaanse fabrikant i-Bead. Goed voor de ogen zal het niet zijn, maar gebruikers hebben in ieder geval behoorlijk bekijks bij het kijken van films.

De vierkante speler met de naam i-Bead 700 heeft als afmetingen 45 x 45 x 16,5 millimeter. In dat kleine oppervlak zit een 1,2 inch LCD-schermpje waarop het mogelijk is om foto's (jpeg-formaat) en films (avi, asf-formaat) te bekijken met een resolutie van 160x128 pixels. Deze worden weergegeven in 262.000 kleuren.

Muziek

Daarnaast heeft de i-Bead 700 ook nog een FM-radio, voice-recorder, klok en stopwatch. Natuurlijk is het ook mogelijk om muziek af te spelen op de kleine gadget. Hij ondersteunt naast mp3's, maar ook wma- en ogg-formaat.

Bestanden worden uitgewisseld via een USB-2.0 connectie. De i-Bead 700, die wel eens wegheeft van de MobiBlu DAH-1500i, heeft een speeltijd van drie voor video en twintig uur voor audio.

Het is nog niet bekend wanneer de speler in de Nederlandse winkels komt te liggen.