AMSTERDAM - Siemens heeft deze week drie nieuwe UMTS-telefoons aangekondigd. De SFG75 is een compacte schuiftelefoon met een 1,3 megapixel camera, de SXG75 heeft twee kleurendisplays en een mp3-speler en de SFG75 tenslotte beschikt over een 2 megapixel camera en navigatiesysteem.

De Siemens SG75, die naar verwachting in november 2005 te koop is, is een UMTS mobiele telefoon die beschikt over 1,3 megapixel camera. Met een tweede camera is het mogelijk om video-calls te maken. Daarnaast heeft de telefoon een mp3-speler, organizer, bluetooth en e-mail.

Het mobieltje dat 9,8 centimeter lang en 5 centimeter breed is, heeft een 2 inch schermpje met 262.000 kleuren. De telefoon is uitgerust met een intern geheugen van 70 megabyte. Dit geheugen kan worden uitgebreid met een RS multimedia kaart. Met bluetooth is het mogelijk om draadloos te printen.

Siemens SXG75

De Siemens SXG75, die 134 gram weegt en 11,1 x 5,3 x 2 centimeter meet, kan video's afspelen, maar valt vooral op door het geïntegreerde GPS navigatiesysteem. Daarnaast heeft deze UMTS-telefoon een 2 megapixel camera, een extra camera voor videoconferentie, een groot kleurendisplay en een organizer.

Maar de telefoon heeft ook uitgebreide muziekmogelijkheden. Zo heeft hij een radio met RDS, een aansluiting voor een luidsprekers. Tenslotte heeft het mobieltje een Push-to-Talk-functie, Instant Messaging, Bluetooth, en een geheugencapaciteit van 128 megabyte. Ook bij deze telefoon valt het geheugen uit te breiden met een multimedia geheugenkaart. Het mobieltje is vanaf de herfst te koop.

Siemens SFG75

De SFG75 kan muziek downloaden en afspelen en beschikt over twee kleurendisplays. De 1,3 megapixel camera heeft een flitser waardoor het ook mogelijk is om in het donker foto's te maken. Een tweede camera is bedoeld voor video-chat. Net als de SXG75 en de SG75 heeft de SFG75 bluetooth en UMTS. Het interne geheugen van 32 megabyte kan worden uitgebreid met een SD-kaart.

De zilveren versie van het toestel, die 9 x 4,5 x 2,4 centimeter meet en 110 gram weegt, ligt in november in de winkels en wordt geleverd met een datakabel.