AMSTERDAM - De PlayStation Portable (PSP) heeft eindelijk ons land bereikt. De nieuwe draagbare spelcomputer van Sony ligt sinds 1 september in de winkels en kost 249 euro.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Enkele winkels gooiden hun deuren open om de verkoop van de spelcomputer om middernacht te kunnen beginnen. Onder meer in Breda en Den Haag stonden gamers in lange rijen om hun exemplaar van de PlayStation Portable aan te schaffen.


In de Gameshop in Den Haag stonden meer dan honderd mensen in de rij om de nieuwe PSP te kopen

Nederlanders hebben lang op de PSP moeten wachten. In maart werd de lancering van de nieuwe spelcomputer in Europa uitgesteld. Het concern vreesde dat niet aan de grote vraag kon worden voldaan. Om zeker te zijn dat er genoeg exemplaren zijn, heeft Sony voor de eerste twee weken 2 miljoen PSP's geproduceerd voor de Europese markt. Sony verwacht voor kerst een miljoen exemplaren verkocht te hebben. Wereldwijd zijn er al meer dan 5 miljoen PSP's verkocht.

Naast games spelen kun je met de PSP ook films en foto's bekijken en muziek beluisteren. In de Verenigde Staten werd de PSP op 24 maart in de winkels geintroduceerd. De handheld is in Japan al sinds vorig jaar december te koop.