AMSTERDAM - Na de presentatie van de Pentax Optio S60, kondigde Pentax nog twee digitale camera's aan. De waterbestendige Pentax Optio WPi is de verbeterde versie van zijn voorganger en de Pentax Optio S6 is een van de dunste modellen tot nu toe van het Japanse bedrijf.


Pentax' nieuwe versie van zijn waterbestendige camera: de Optio WPi

De Pentax Optio WPi (WP staat voor waterproof - waterbestendig) heeft een volle megapixel meer dan zijn voorganger en komt daarmee op 6 megapixel.

De camera is bestand tegen water tot een diepte van anderhalve meter gedurende een half uur (JIS klasse 8, klik voor uitleg). Ook is het toestel bestand tegen stof (klasse 5).

De Optio WPi heeft eveneens een herstelfunctie, waarmee per ongeluk verwijderde foto's teruggevonden kunnen worden, zolang de camera niet uitgeschakeld en de data niet overschreven wordt. Het toestel heeft een 2 inch LCD-scherm, 3x optische zoom en 1 cm macro mode. De camera ligt deze maand in de winkel voor een nog onbekende prijs (270 Britse pond in ons buurland aan de overkant).

Pentax Optio S6

De eveneens deze maand verkrijgbare Pentax Optio S6 is vooral erg dun van formaat. Slechts 19 millimeter en 86 x 54 aan oppervlakte. Inclusief batterij en geheugenkaart weegt het ding 120 gram.

De 6 megapixel camera heeft een groot 2,5 inch LCD-scherm van het type Beau-Reflective, dat volgens fotografiemagazine DPreview ervoor zorgt dat het scherm zelfs buiten in fel zonlicht duidelijk te zien blijft.

De videomodus heeft een anti-trilfunctie en maakt filmpjes vna 640 x 480 pixels bij 30 beeldjes per seconde. De camera heeft 3x optische zoom.


De Pentax Optio S6 heeft een LCD-scherm van 2,5 inch