AMSTERDAM - Terwijl digitale camera's aan de ene kant van de markt steeds uitgebreider en geavanceerder worden, is er aan de andere kant ook een behoefte aan meer eenvoud en betaalbaarheid. HP mikt op die doelgroep met de nieuwe betaalbare Photosmart E317.

De 5 megapixel camera gaat volgens HP rond de 129 euro kosten. De prijs kan van land tot land verschillen, maar op kieskeurig.nl vonden we de camera voor prijzen tussen de 95 en 117 euro.

De camera kan MPEG-video's maken (320x240 pixels, op 24 beeldjes per seconde), inclusief geluid. De fotografiestand kent vijf modi; automatisch, actie, portret, landschap en zonsondergang. De flitser heeft een rode-ogen-reductie.

Voor zo'n bodemprijs moet de camera natuurlijk wel op een aantal punten inleveren. Zo kan de camera niet worden aangesloten op een tv en is de enige manier van dataoverdracht USB. De camera heeft een 1,5 inch LCD-scherm, maar geen optische zoeker.

Het toestel heeft 16 MB intern geheugen dat kan worden uitgebreid met SD. Het apparaat weegt 150 gram en meet 99 x 32 x 53 millimeter.

Vanaf 1 september is de Photosmart E317 beschikbaar.