Compacte Koreaanse audiospelers ondersteunen OGG

AMSTERDAM - Zuid-Korea is behoorlijk ijverig wat betreft MP3-spelers. Zo zijn er twee nieuwe spelers van Mpio, de Mpio One en de Mpio FY600. Beide audiospelers zijn vooral erg compact.


Een nieuwe MP3-speler uit Zuid-Korea, de Mpio One

De Mpio One meet slechts 55 x 32 x 12 millimeter en weegt 35 gram. Het apparaatje ondersteunt niet alleen MP3, ASF en WMA bestanden, maar ook het steeds populairder wordende OGG.

De speler heeft een 1,04 inch OLED-schermpje met 65.000 kleuren, waarop je foto's kunt bekijken (in de formaten JPG, BMP en GIF) en video's kunt afspelen op MPEG4-formaat. WMV, AVI en DivX kunnen eveneens worden bekeken na conversie.


De One is in meerdere kleuren verkrijgbaar

De Mpio One heeft ook een FM tuner en kan van de radiozenders opnemen. De oplaadbare lithium polymer batterij gaat volgens de fabrikant 11 uur per oplaadbeurt mee.

De flash-speler is verkrijgbaar met geheugencapaciteiten van 256MB, 512MB en 1GB.

Mpio FY600

Dan is er ook meer bekend over de Mpio FY600. Deze speler speelt eveneens de formaten MP3, WMA, ASF en OGG. Het apparaatje heeft een FM tuner en recorder, evenals een voicerecorder. De speler is minder geavanceerd dan de One, met een vier-regelig LCD-scherm. Eveneens verkrijgbaar in de uitvoeringen 256MB, 512MB en 1GB.


De Mpio FY600

NUwerk

Tip de redactie