AMSTERDAM - Steeds meer functies van apparaten worden gecombineerd. Bracht Samsung vorige week nog een camera uit die MP3's afspeelt, nu komt het bedrijf met het omgekeerde principe: een MP3-speler met ingebouwde digitale camera.

Het apparaat lijkt op een mobiele telefoon, maar bellen is juist de functie die de Samsung YP-D1 niet heeft. De audiospeler speelt de formaten MP3, WMA en OGG Vorbis af. Ook kan de YP-D1, met zijn 1,8 inch kleuren LCD-scherm, MPEG-4 videobestanden afspelen.

De speler heeft een equalizer met zeven voorgeprogrammeerde standen: klassiek, rhythm and blues, ballad, jazz, dance, house en rock. Daarnaast ook 3D audio effecten als studio, podium en discotheek. Met een kleine monospeaker kun je ook anderen je muziek laten horen.


Deze MP3-speler van Samsung heeft een ingebouwde digicam van 2 megapixel

Daarnaast heeft de YP-D1 een ingebouwde digitale camera, van 2 megapixel. Ook zitten er games op het apparaat, alsmede programma's om foto's en teksten te bekijken.

Het 63 gram wegende apparaat heeft 2 gigabyte flash opslagruimte en dataoverdracht gaat via USB 1.1 of 2.0. FM radio en voicerecorder behoren ook tot de functies.

Online magazine CNet Asia kreeg een proefexemplaar in handen en meldt een batterijduur van 12 uur.