AMSTERDAM - Niet alleen uit Japan, maar ook uit Korea komen er deze week nieuwe gadgets. Het bedrijf iRiver komt met twee nieuwe flash MP3-spelers en de U10, een compact televisieachtig apparaatje waarop je filmpjes kunt bekijken.


De iRiver U10

De U10 heeft een 2,2 inch TFT LCD-scherm (256.000 kleuren, QVGA) waarop je MPEG-4 videos kunt bekijken. Ook speelt het apparaat Macromedia Flash filmpjes af, evenals de audioformaten MP3, WMA, ASF en OGG. TXT- en JPEG-bestanden kunnen ook bekeken worden met de U10.


Het apparaat heeft ook een afstandsbediening

De gadget bevat eveneens de functies FM-radio, voicerecorder, fotoalbum, text-viewer en spelletjes. Er wordt zelfs een afstandsbediening bijgeleverd. De navigatie gaat met het nieuwe D-Click systeem, een soort touchscreen systeem.

Het apparaat is verkrijgbaar met 512 MB en met 1 gigabyte geheugen en werkt op een ingebouwde lithium polymer batterij.

Flash-spelers


De iRiver T-30

Daarnaast komt iRiver met twee nieuwe flash-spelers, de T-20 en de T-30. Beide spelers ondersteunen MP3, WMA, ASF en OGG en zijn verkrijgbaar in de formaten 256MB, 512MB en 1GB.

De T-20 (foto rechts) heeft net als de U10 een lithium polymer batterij, die 15 uur per oplaadbeurt meegaat. Het apparaatje heeft een LCD-scherm van 3 regels, voicerecorder, FM-radio en direct encoding (waarmee je opnames kunt maken van de FM-radio).

Het kleine verschil met collega T-30 is dat deze 4 regels op het LCD-scherm heeft. Verder werkt de T-30 op AAA-batterijen (20 uur).